زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷

ترک های پوستی | برسی عوامل و روش های درمان

مجله آموزشی

ترک های پوستی | برسی عوامل و روش های درمان

فرم دریافت نوبت و ویزیت آنلاین

با سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، شما می توانید با پر کردن فرم زیر برای نوبت دهی و ویزیت آنلاین اقدام کنید.

( حداکثر تا ۲۴ ساعت با شما تماس می گیریم )

پوست

ترک های پوستی | برسی عوامل و روش های درمان

استرچ مارک یا ترک پوستی، نوعی اسکار است که زمانی که پوستمان به سرعت چروک می شود یا تحلیل می رود به وجود می آید. تغییر ناگهانی پوست که ممکن است در اثر چاقی و لاغری های سریع مثل زمان بارداری و بعد از آن رخ دهد، سبب شکستن و تخریب ساختمان کلاژن و الاستین که نقش استحکام پوست را دارند می شود و با ترمیم پوست، ترک های پوستی نمایان می شوند.

این ترک ها در پوست همه افراد ظاهر نمی شوند. طبق بررسی ها، نوسان هورمون ها در بروز این عارضه نقش دارند. هم چنین اگر اعضای خانواده تان دچار ترک پوستی شده اند ریسک احتمال در شما هم بیشتر خواهد بود.

اگر بخواهیم به طور کلی نگاه کنیم، ترک های پوستی به 10 دلیل ایجاد میشوند

  1. خشکی پوست افراد
  2. اگزما
  3. پسوریازیس
  4. دیابت نوروپاتی
  5. تغییرات هورمونی
  6. کورتیکواستروئید
  7. جهش های رشدی که در دوران بلوغ اتفاق می افتد
  8. بارداری
  9. تغییر وزن ناگهانی (کاهش یا افزایش سریع وزن)
  10. تمرین با وزنه، زمانی که رشد عضلانی سریع دارید

پوست

خشکی پوست

پوست در  حالت طبیعی، دارای مقداری روغن و رطوبت است؛ اما به هر دلیلی ممکن است این دو ماده در بدن، مقدارشان کاهش و یا تغییر کند، باعث خشکی پوست شده و بر روی نواحی خاص، باعث ایجاد ترک‌های مختلفی می‌شود. از دلایل دیگر خشکی پوست :

  • سرما
  • مواد شیمیایی
  • دارو
  • رطوبت بیش‌ازحد در هوا
  • ژنتیک

اگزما

بیماری اگزما به دلیل خشکی بیش از حد پوست ایجاد می شود و باعث ایجاد ترک هایی بر روی سطح بدن می شود و از نشانه های آن خارش شدید، پوسته پوسته شدن و تاول در پوست است.. اگزما ممکن است در هر قسمتی از پوست بدن  ایجاد شود، اما در  اکثر موارد، نواحی که بیشترین احتمال ایجاد اگزما را دارد شامله بازو ها، پشت بازو، نواحی صورت است.

پسوریازیس

پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن پوستی است که به دلیل نقص در سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌شود. این نقص باعث می‌شود سلول‌های پوست به سرعت تکثیر شده و روی سطح پوست تجمع پیدا کنند. تجمع این سلول‌های اضافی، منجر به ضایعات ضخیم، قرمز و پوسته‌پوسته می‌شود که مشخصه اصلی این بیماری است.

دیابت نوروپاتی

پاشنه‌های ترک‌خورده، که به عنوان خشکی پاشنه پا نیز شناخته می‌شود، مشکلی شایع است که می‌تواند به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 آزاردهنده باشد. این عارضه می‌تواند نشانه‌ای از نوروپاتی دیابتی، نوعی آسیب عصبی ناشی از دیابت باشد.

در نوروپاتی دیابتی، اعصاب به تدریج آسیب می‌بینند. این آسیب می‌تواند بر توانایی بدن در کنترل قند خون و همچنین عملکردهای مختلف دیگر، از جمله تنظیم رطوبت پوست تاثیر بگذارد. در نتیجه، پوست افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی، به ویژه در نواحی دور از قلب مانند پاها، خشک و مستعد ترک خوردن می‌شود.

تغییرات هورمونی

برخی از عوامل شایع ترک های‌ پوستی، به دلیل کشیده شدن پوست و یا تغییرات هورمونی که در بدن ایجاد می‌شوند، ممکن است باعث ایجاد ترک هایی بر روی سطح پوست شوند.

تغییر وزن ناگهانی

شایع ترین علت بروز ترک های پوستی، چاقی و لاغری ناگهانی است. کاهش وزن ناگهانی باعث کشیدگی پوست و منجر به ترک پوستی می شود. چاق شدن سریع نیز باعث کش آمدن پوست شده، و به همین علت پوست نمی تواند در مدت زمان کوتاه، سلول های جدید تولید کند و باعث ترک خوردگی می شود. یکی از دلایل اصولی ورزش کردن و داشتن رژیم خوب، برای جلوگیری از این اتفاق است.

جلوگیری از ترک های پوستی ممکن است، اما هیچ تضمینی وجود ندارد. بهترین راه برای کاهش شانس این است که وزن سالمی داشته باشید، حتی در دوران بارداری. با پزشک خود در مورد برنامه ورزشی و نحوه تغذیه خوب صحبت کنید.

منبع: www.webmd.com

پوست

بیشترین نواحی دارای ترک پوستی 

همان‌طور که گفته شد ترک پوستی معمولاً در بخش‌های مختلفی از بدن مشاهده می‌شود. به‌صورت شایع، استریاک یا ترک های پوستی، در این نواحی خاص بیشتر بوده و  از نظر عمق و رنگ با یکدیگر متفاوت هستند. این نواحی شامله شکم، سینه، بازوها، پاها، ران‌ها و باسن، پشت کمر میباشد.

علائم ترک های پوستی

شدت ایجاد ترک پوست، برای هر فرد متفاوت است. این شدت ها، بستگی به نوع و سلامت پوست و رنگ دانه های طبیعی بدن دارند. رایج ترین ترک های پوستی در افراد در موارد زیر اشاره شده است.

  • رگه هایی فرو رفته که به صورت خطوط و با طول عرض متفاوت است.
  • به نوع رنگ دانه های پوستی شخص، این ترک ها به رنگ های صورتی، قرمز، بنفش ضاهر می شوند.
  • به مرور زمان، ترک ها به خطوط براق و سفید رنگ تغییر می کنند.
  • قبل از ظاهر شدن ترک پوستی، ممکن است دچارعلائمی همچون سوزش و خارش شود.

زمانی که استرچ مارک ظاهر می شود به رنگ های قرمز، صورتی، بنفش، قهوه ای مایل به قرمز یا قهوه ای تیره دیده می شود که بستگی به رنگ پوست شما دارد. این استرچ مارک ها ممکن است در سطح پوست برآمدگی و احساس خارش نیز ایجاد کنند.

به مرور زمان رنگ ها کمتر می شوند و یک فرورفتگی ملایم روی پوست احساس می شود. ترک های پوستی جدیدتر راحت تر قابل درمان هستند. علت قرمز بودن آنها حضور رگ های خونی زیر پوست است. ترک های قدیمی تر هم قابل درمان هستند ولی به مدت بیشتر ودرمانهای طولانی تری نیازمندند.

 جلوگیری از ایجاد ترک پوستی

مواردی برای جلوگیری از ایجاد ترک های پوستی وجود دارد که تا حد زیادی از ایجاد این ترک ها جلوگیری می کند. مهم ترین راهکار های جلوگیری از ترک پوستی شامل:

  • مصرف حداقل 8 لیوان آب در روز
  • داشتن رژیم غذایی متعادل
  • ورزش کردن به طور مرتب
  • استفاده از لوسیون و روغن ها برای نرم کرد پوست
  • از کم کردن وزن درکوتاه مدت خودداری کنید
  • مصرف ویتامین A  و C در رژیم غذایی

پوست

درمان ترک پوستی ناشی از چاقی

1-تراشیدن(لایه برداری) پوست

در این روش، سلولهای مرده پوست جدا می شوند و رشد سلولهای جدید رخ می دهد. این روش کنار درمان های دیگر موجب افزایش نتایج آن ها نیز می شود.

لایه بردار های شیمیایی نیز اثر مشابهی دارند و با جدا کردن لایه مرده سطح پوست رشد و ترمیم پوست جدید را سرعت می بخشند. البته استفاده زیاد از این موارد ممکن است سبب خشکی پوست شود بنابراین کرم مرطوب کننده مناسب را به طور مستمر استفاده نمایید.

2-درمان های موضعی

استفاده از کرم های موضعی و پماد ها نیز از راههای ارزان کاهش ظاهر استرچ مارک ها است. بعضی کرم ها بدون نسخه قابل تهیه است در حالی که بعضی باید توسط پزشک و متخصص پوست تجویز شوند.

پوست

این درمان باید به طور منظم و پیاپی و طولانی مدت انجام شود تا اثرگذار واقع شود. در درمان با کرم ها کاملا استرچ مارک از بین نمی رود اما تا حد زیادی از ظاهر آن کاسته می شود. پیش از استفاده از کرم و پماد ها با دکترتان مشورت نمایید.

3-میکرودرمی

این درمان کم تهاجمی است ولی نیاز به بیش از یک جلسه مراجعه به پزشک دارد و با توجه به نوع استرچ مارک و عمر و گستردگی آن تعداد نوبت ها توسط پزشک تعیین می شود.

در این درمان لایه اپی درم و رویی پوست هدف قرار داده می شود و در نتیجه آن پوست کلاژن ترشح می کند و پوست سفت و کشیده می شود. در این درمان سلولهای مرده از پوست جدا می شوند و پس از چند جلسه کاهش ظاهر استرچ مارک ها به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.

پوست

در حین این درمان ممکن است پوستتان خشک شود و به علت تراشیده شدن، پوست دچار قرمزی شود ولی طی 24 ساعت پوست شروع به ترمیم می کند و این علائم از بین می روند.

4-میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یکی از روش های موثر برای از بین بردن ترک های پوستی است. در این روش، با استفاده از سوزن های ریز مخصوص پوست، باعث تحریک کلاژن سازی در پوست می شود و باعث کاهش، بهبود سلامت پوست و تا حد زیادی به برگشت پوست به حالت قبل از ترک خوردگی کمک می کند.

پوست

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد میکرونیدلینگ به مقاله ی “جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ”  مراجعه کنید.

5-درمان با لیزر

درمان ترک های پوستی با لیزر  (لیزر درمانی) از آن نوع درمان هایی است که برای اکثر افراد توصیه می شود. در این روش، بافت هایی که در اطراف ترک خوردگی را تحریک کرده و تا به بهبو برسد و باعث درمان ترک پوستی می شود.

در روش لیزر تراپی نیز، با تغییر رنگ دانه های محل ترک خوردگی و هر رنگ سازی آن ناحیه با نواحی دیگر پوست، می توان ترک خوردگی را مخفی کرد که البته به نوعی درمان محسوب می شود. در لیزر درمانی، انواع دستگاه با روش های مختلف وجود دارد، بهتر است قبل از تصمیم گیری از انجام لیزر، با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

 

پوست

 

6- جراحی ترک پوستی

بیشتر روش هایی که نام برده شد، در درمان ترک پوستی شما تاثیر گذار هستند. اما به هر دلیلی، اگر از این روش ها جواب نگرفته اید، می توانید با جراحی زیبایی به نتیجه دلخواه خود برسید. یکی از این روش ها، ابدومینوبلاستی است که برای حذف چربی ها و کشیدگی پوست استفاده می شود. البته بهتر است، تا مجبور نشده اید، از انجام جراحی پرهیز کنید، چرا که روش های تهاجمی بیشترین عوارض را برای شما به همراه دارند و بهتر است از قبل تصمیم به جراحی، از پزشک متخصص مشورت گرفته و جراحی را، آخرین گزینه خود قرار دهید.

 

پوست

 

درمان های خانگی برای از بین بردن ترک های پوستی

شکر برای رفع ترک پوستی 

شکر، یک لایه بردار  قوی است و برای رفع ترک پوستی نیز می تواند موثر باشد. نحوه استفاده از این روش به این گونه است :

مقداری شکر را، همراه با کمی روغن بادام یا نارگیل و یا هر مواد لطیف کننده ای که در اختیار دارید مخلوط کنید تا حالت شن مرطوب به خود بگیرد. سپس مقداری آب لیمو را به آن اضافه کنید و بر روی نواحی ترک خورده بمالید. این روش را تا زمانی ادامه دهید که نتیجه آن را ببیند، معمولا نتایج این روش با گذشت چند هفته قابل مشاهده است، فقط این روش را قبل از استحمام استفاده کنید.

پوست

 

آلوئه ورا

خواص آلوئه ورا برای بسیاری از بیماری ها معجزه می کند. بیشترین تاثیرات آلوئه ورا نیز بر مشکلات پوستی است که باعث لطیفی، درمان جای زخم ها و کم رنگ کردن ترک های پوست است . پس از استحمام ، مقداری ژل آلوئه ورا را برداشته و بر روی نواحی ترک خورده بمالید.

پوست

هیالورونیک اسید

بدن ما به صورت طبیعی هیالورونیک اسید تولید می کند و سبب آبرسانی به پوست و تولید کلاژن در پوست می شود. موارد استفاده از کرم هیالورونیک اسید،  آب رسانی و درمان خشکی پوست است. کرم هیالورونیک اسید به تولید و بازسازی سلول های پوستی کمک کرده و به بهبود ترک پوستی و با مرور زمان باعث رفع ترک های پوست می شود.

 

پوست

مصرف ویتامین A

مصرف ویتامین A سبب صافی و جوانسازی پوست می شود. اکثر کرم هایی که برای پوست تولید می شود نیز حاوی ویتامین A هستند. شما هم می توانید از مکمل ها و یا قرص های خوراکی این ویتامین استفاده کنید، ولی بهترین حالت جذب ویتامین A، مصرف مواد غذایی همچون هویج و سیب زمینی شیرین، منابع عالی ویتامین A هستند.

توجه کنید:

درمان های خانگی به نسبت درمان های کلینیکی، اثر کمتری دارند و نیاز به مداومت و صبوری بیشتری در روند درمان نیاز است.

پوست

ترک شکم در بارداری

بارداری، دورانی شگفت‌انگیز و پر از تغییر و تحول برای زنان است. در حالی که بسیاری از این تغییرات طبیعی و زیبا هستند، برخی از آنها مانند ترک‌های پوستی شکم، می‌توانند آزاردهنده باشند.

خبر خوب این است که با اقدامات پیشگیرانه مناسب، می‌توانید احتمال ایجاد این ترک‌ها را به طور قابل توجهی کاهش دهید. در اینجا چند راهکار مفید ارائه می‌شود:

مرطوب‌کننده‌ها و روغن‌های طبیعی

استفاده منظم از مرطوب‌کننده‌ها و روغن‌های طبیعی مانند روغن آرگان، روغن زیتون، روغن نارگیل و یا روغن بادام شیرین، به حفظ انعطاف‌پذیری و الاستیسیته پوست کمک می‌کند. این امر به پوست شما اجازه می‌دهد تا با کشش ناشی از رشد جنین، بهتر سازگار شود و احتمال پارگی و ایجاد ترک‌های پوستی را کاهش می‌دهد. ماساژ ملایم پوست با استفاده از این روغن‌ها، جذب بهتر را نیز به دنبال خواهد داشت.

ماساژ

ماساژ هفتگی شکم با استفاده از مرطوب‌کننده یا روغن، می‌تواند به بهبود جریان خون و افزایش انعطاف‌پذیری پوست کمک کند. این کار به تحریک تولید کلاژن و الاستین در پوست نیز کمک می‌کند که برای حفظ سلامت و شادابی پوست ضروری است.

تغذیه سالم

رژیم غذایی سالم نقش مهمی در سلامت پوست شما دارد. مصرف کافی ویتامین‌های C و E، پروتئین، اسیدهای چرب ضروری و آب به حفظ سلامت و شادابی پوست شما کمک می‌کند. این مواد مغذی برای ترمیم و بازسازی سلول‌های پوستی و همچنین تولید کلاژن و الاستین ضروری هستند.

کنترل وزن

افزایش وزن بیش از حد در دوران بارداری می‌تواند فشار زیادی به پوست شکم وارد کند و احتمال ایجاد ترک‌های پوستی را افزایش دهد. با کنترل وزن و افزایش وزن تدریجی و مطمئن در دوران بارداری، می‌توانید به پوست خود فرصت کافی برای سازگاری با تغییرات بدن را بدهید و از ایجاد ترک‌های پوستی جلوگیری کنید.

پوست

جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان به کلینیک زیبایی در زعفرانیه مراجعه کنید.

 

 

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 9 میانگین: 3.2]

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام
فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام

شما می توانید همین الان اولین مشاوره رایگان خود را رزرو کنید.

2 پاسخ

  1. سلام ،من چاق و لاغرشدم و پوستم دچار ترک های قرمز رنگ شد والان سفید شدن و جاش باقی مونده،میشه بهم یه کرم معرفی کنید؟

    1. سلام دوست عزیز وقت بخیر، برای بررسی بهتر این موضوع و انجام مشاوره رایگان با شماره ۲۲۴۳۹۰۹۵ ۰۲۱ – ۲۲۴۳۹۰۹۴ ۰۲۱ تماس بگیرید. و یا قسمت تماس با ما ثبت نام کنید تا ما با شما تماس بگیریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷