زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷

رنگدانه پوستی

مجله آموزشی

رنگدانه پوستی

فرم دریافت نوبت و ویزیت آنلاین

با سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، شما می توانید با پر کردن فرم زیر برای نوبت دهی و ویزیت آنلاین اقدام کنید.

( حداکثر تا ۲۴ ساعت با شما تماس می گیریم )

رنگدانه پوستی

رنگدانه پوستی یک بیماری پوستی است و به حالتی گفته می شود که لکه های سیاه در پوست پدید می آیند یا ناحیه ای از پوست به طور کلی تیره می شود. در لایه بالایی پوست، سلولهای خاصی وجود دارند که سلولهای رنگدانه نامیده می شوند و رنگدانه ی خاصی به نام ملانین تولید می کنند. رنگدانه ی ملانین در کل پوست توزیع می شود و رنگ آن به رنگ پوست خودمان است. اگر در تولید ملانین اختلال ایجاد شود منجر به تغییر رنگ پوست می شود. در هر سنی، عامل های داخلی و خارجی می توانند باعث تیره شدن پوست شوند.

اشعه ی ماوراء بنفش خورشید و در زنان نیز تغییرات هورمونی از رایج ترین علل تغییر رنگ پوست هستند. هر کدام از این عوامل باعث افزایش سلول های رنگدانه ای در سطح پوست شده و باعث افزایش تولید ملانین توسط سلول ها می شوند.

انواع رنگدانه های پوستی چیست؟

1-فرکل یا کک و مک

2-لکه های پیری

3-ملاسما

4-جای جوش، زخم، اگزما، التهاب و غیره

این موارد باعث ایجاد مسائل جدی برای زیبایی شخص می شوند، بنابراین نیاز به درمان دارند.

1-فرکل یا کک و مک:

کک و مک معمولا در اثر برخورد نور خورشید با پوست ایجاد می شود و شما می توانید آن را بصورت لکه های قهوه ای روی پوست یا سایر نقاط بدن که در معرض نور خورشید قرار می گیرند مشاهده کنید. آنها معمولا در سنین جوانی و بصورت متقارن در دو سمت صورت ایجاد می شوند. استفاده از کرم های ضد آفتاب مناسب در پیشگیری از کک و مک جلوگیری می کند.

2-لکه های پیری:

معمولا در سنین بالای 40 سال، لکه هایی تیره در پوست پدید می آید که به علت افزایش سن است و به لکه های پیری معروف هستند.

3-ملاسما:

ملاسما نوع دیگری از بیماری رنگدانه ای پوستی است که معمولا در گونه ها، چانه و پیشانی و به رنگ های مایل به قهوه ای و خاکستری دیده می شود. دو عامل نور خورشید و تغییرات در سطح هورمون های بدن باعث به وجود آمدن ملاسما می شوند. در اغلب موارد زنان در دوران بارداری و یا بعد از زایمان دچار ملاسما می شوند.

4- جای جوش، زخم، اگزما و غیره:

معمولا جای جوش، التهاب، زخم و عفونت های دیگر، اگزما و یا حساسیت های دیگر در پوست باقی مانده و باعث تغییر رنگ آن می شوند که معمولا به علت التهابی است که در پشت پوست ایجاد شده است. عطرهای خاص، لوازم آرایشی و سایر آلرژی ها وجود دارند که می توانند بر روی پوست لکه های تیره ای ایجاد کنند.

لکه هایی بصورت دایره و تیره نیز زیر چشم به وجود می آیند و باعث ایجاد ظاهری خسته و کسل می شوند.

درمان صحیح برای بیماری رنگدانه پوستی چیست؟

اگر از بیماری رنگدانه پوستی رنج می برید باید به دنبال یک روش مناسب و صحیح برای درمان آن باشید. محصولات مختلفی برای درمان رنگدانه های پوستی وجود دارند. معمولا داروهای تجویز شده به همراه لایه برداری از پوست در کنار هم برای درمان رنگدانه های پوستی به کار می روند. برای انتخاب روش درمان مناسب، باید شرایط پوست شما به طور دقیق توسط پزشک بررسی شود. اگر میزان تغییر رنگ پوست زیاد باشد از لیزر برای درمان آن استفاده می شود که یک روش بسیار مطمئن و ایمن است و ملانین را هدف قرار داده و بر نواحی اطراف آن تاثیر نمی گذارد و در نهایت منجر به روشن شدن پوست و رفع لکه های به وجود آمده می شود.

مراقبت های روزانه برای جلوگیری از رنگدانه ی پوستی چیست؟

1-اولین اقدام مناسب برای محافظت از پوست استفاده از کرم های ضد آفتاب مناسب است. شما می توانید از کرم های ضدآفتاب با اس پی اف 15 الی 30 یا بالاتر استفاده کنید. اما نکته ی مهم نحوه ی استفاده از ضد آفتاب است. ضد آفتاب باید با ضخامت کم و در نواحی از پوست که در معرض برخورد نور خورشید قرار دارند، اعمال شود و به مدت 15 الی 20 دقیقه برای تثبیت شدن بر روی پوست زمان نیاز دارد. اگر شما زیاد عرق می کنید هر 2 الی 4 ساعت یکبار باید ضد آفتاب را تمدید کنید. حتما ضد آفتاب را در خانه و قبل از رفتن به بیرون استفاده کنید زیرا اشعه ماوراء بنفش یا حتی نور مرئی در داخل نیز می تواند روی پوست شما تاثیر بگذارد و باعث ایجاد رنگدانه شود.

2- از پاک کننده های مناسب برای تمیز کردن آرایش و پوست خود استفاده کنید. از پاک کننده های متناسب با نوع پوست خود ( خشک، چرب و یا معمولی) استفاده کنید. می توانید روزی دو الی سه بار از پاک کننده ها استفاده کنید.

3-پس از پاک کردن پوست خود باید به آن آبرسانی کنید. این مهم توسط کرم های مرطوب کننده ی مناسب انجام می شود و کرم های ضد آفتاب نیز می توانند به عنوان مرطوب کننده استفاده شوند. شب قبل از خواب می توانید از کرم های حاوی ویتامین c استفاده کنید زیرا در جلوگیری از رنگدانه شدن پوست کمک می کنند.

4-یک رژیم متعادل، خواب خوب و ورزش در حفظ سلامت پوست بسیار مهم است. رژیم غذایی مناسب  غنی از ویتامین c و عوامل محافظت کننده در برابر نور خورشید نظیر  بتا کراتین و آنتی اکسیدان ها است. به عنوان مثال میوه های قرمز و نارنجی مانند هویج، گوجه فرنگی و سایر سبزیجات مانند گل کلم، کلم بروکلی، اسفناج و غیره و غذاهای غنی از امگا مانند ماهی در جلوگیری از رنگدانه شدن پوست مناسب هستند.

بدون استرس و با انرژی مثبت زندگی کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.7]

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام
فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام

شما می توانید همین الان اولین مشاوره رایگان خود را رزرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷