زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷

آیا واقعا امواج موبایل خطرناک است؟!

مجله آموزشی

آیا واقعا امواج موبایل خطرناک است؟!

فرم دریافت نوبت و ویزیت آنلاین

با سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، شما می توانید با پر کردن فرم زیر برای نوبت دهی و ویزیت آنلاین اقدام کنید.

( حداکثر تا ۲۴ ساعت با شما تماس می گیریم )

خطرات امواج موبایل

آیا واقعا امواج موبایل خطرناک است؟!

تلفن های همراه اکنون بخشی جدایی ناپذیر از ارتباطات مدرن است. در بسیاری از کشورها، بیش از نیمی از مردم از تلفن های همراه استفاده می کنند و بازار به سرعت در حال رشد است. در سال 2014، تخمین زده می شود 6.9 میلیارد مشترک در سطح جهان است. در برخی از نقاط جهان، تلفن های همراه پر کاربردترین یا تنها تلفن های موجود هستند.

تلفن های همراه با انتقال امواج رادیویی از طریق شبکه ای از آنتن های ثابت به نام ایستگاه های پایه ارتباط برقرار می کنند. امواج پرتونگاری میدان های الکترومغناطیسی هستند و برخلاف تشعشع یونیزه کننده مانند پرتوهای X یا اشعه گاما، نه می توانند پیوندهای شیمیایی را بشکنند و نه باعث یونیزاسیون در بدن انسان شوند.

خطرات امواج موبایل

فاصله مطلوب از گوشی برای دوری از امواج

تلفن های همراه فرستنده فرکانس رادیویی کم قدرت هستند و در فرکانس های بین 450 تا حداکثر 2700 مگاهرتز در محدوده 0.1 تا 2 وات کار می کنند. این گوشی فقط هنگام روشن بودن، انرژی را منتقل می کند. با افزایش فاصله از گوشی، قدرت (و از این رو قرار گرفتن در معرض فرکانس رادیویی در یک کاربر) به سرعت کاهش می یابد.

شخصی که از تلفن همراه 30 تا 40 سانتی متر از بدن خود استفاده می کند به عنوان مثال هنگام ارسال پیام متنی، دسترسی به اینترنت یا استفاده از هندزفری در معرض سطح بسیار کمتری از این انرژی قرار می گیرد نسبت به فردی که گوشی را  مقابل سرش گرفته است.

علاوه بر استفاده از هندزفری  که تلفن های همراه را در حین تماس تلفنی از سر و بدن دور نگه می دارند، با محدود کردن تعداد و طول مکالمه، میزان قرار گرفتن در معرض امواج نیز کاهش می یابد.

استفاده از تلفن در مناطقی که دریافت امواج به خوبی انجام می شود نیز باعث کاهش میزان قرار گرفتن در معرض امواج موبایل می شود زیرا این امکان را برای تلفن فراهم می کند که با قدرت کمتری امواج را منتقل کند.

بعضی تبلیغ های دستگاه های جذب کننده یا کاهش دهنده امواج موبایل اثبات نشده اند. تلفن های همراه اغلب در بیمارستان ها و هواپیماها ممنوع هستند، زیرا سیگنال های فرکانس رادیویی ممکن است در برخی از وسایل الکترونیکی پزشکی و سیستم های ناوبری تداخل ایجاد کند.

آیا این امواج بر سلامتی تاثیر دارند؟

تعداد زیادی از مطالعات طی دو دهه گذشته انجام شده است تا ارزیابی شود که آیا تلفن های همراه خطری بالقوه برای سلامتی دارند. تا به امروز، هیچ عوارض جانبی سلامتی ناشی از استفاده از تلفن همراه ثبت نشده است.

 

دکتر مسعود جعفری

امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه باعث بالا رفتن دمای مغز و افزایش سوخت و ساز آن میشود که در بلند مدت باعث به وجود آمدن تمورهای مغزی میشود.

1-اثرات کوتاه مدت

گرم کردن بافت مکانیسم اصلی تعامل بین انرژی فرکانس رادیویی و بدن انسان است. در فرکانسهایی که تلفن های همراه استفاده می کنند، بیشتر انرژی توسط پوست و سایر بافتهای سطحی جذب می شود و در نتیجه افزایش ناچیز دما در مغز یا هر اندام دیگر بدن ایجاد می کند.

با یک مثال ساده می توان این موضوع را بیان کرد مثلا فرض کنید اگر وزن بدن شما 100 کیلوگرم باشد و در معرض انرژی 0.2 وات قرار بگیرید حدود 241 روز طول می کشد تا این انرژی قادر باشد دمای بدن را یک درجه سانتی گراد افزایش دهد.

تعدادی از مطالعات تأثیر زمینه های فرکانس رادیویی بر فعالیت الکتریکی مغز، عملکرد شناختی، خواب، ضربان قلب و فشار خون در داوطلبان را بررسی کرده اند. تا به امروز، تحقیقات هیچ مدرک ثابتی در مورد اثرات منفی بر سلامتی ناشی از قرار گرفتن در معرض میدان امواج رادیویی جز در مواردی که باعث گرم شدن بافت می شوند، ارائه نمی دهند.

خطرات امواج موبایل

2-اثرات بلند مدت

تحقیقات اپیدمیولوژیک بررسی خطرات بالقوه بلند مدت در معرض تماس با فرکانس رادیویی بیشتر به دنبال ارتباط بین تومورهای مغزی و استفاده از تلفن همراه بوده است. با این حال، از آنجا که بسیاری از سرطانها تا سالها پس از تعاملاتی که منجر به تومور می شود قابل تشخیص نیستند، و از آنجا که تلفن های همراه تا اوایل دهه 1990 به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته بودند، مطالعات اپیدمیولوژیک در حال حاضر فقط می تواند آن سرطان هایی را ارزیابی کند که در دوره های زمانی کوتاه تر مشهود می شوند و حاد هستند.

با این حال، نتایج مطالعات روی حیوانات خطر ابتلا به سرطان در مدت طولانی در معرض امواج رادیویی بودن را نشان نداده است. مطالعه جدیدی درباره تلفن های همراهی که باعث سرطان در موش ها می شود این گونه بود که به طور خاص، موشهای مورد مطالعه در معرض توان تابش 0، 1.5، 3 یا 6 ولت بر کیلوگرم قرار گرفتند. این انرژی 600 وات در 100 کیلوگرم وزن انسان است که اساساً برابر با قرار گرفتن مایکروویو است. همانطور که در ابتدا گفته شد، تلفن های همراه صدها برابر ضعیف تر هستند.

قرار گرفتن در معرض پرتوهای یونیزه مانند پرتوهای x، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. با این حال، اگرچه بسیاری از مطالعات تأثیرات بالقوه سلامتی اشعه غیر یونیزه از رادار، اجاق های مایکروویو، تلفن های همراه و سایر منابع را بررسی کرده اند، اما در حال حاضر هیچ مدرک ثابتی مبنی بر اینکه اشعه غیر یونیزه کننده خطر سرطان در انسان را افزایش می دهد، وجود ندارد.

خطرات امواج موبایل

چگونه در معرض اشعه تلفن همراه قرار نگیریم؟

سازمان غذا و دارو FDA چند راه برای کاهش در معرض امواج تلفن همراه قرار گرفتن را پیشنهاد کرده است:

  • از تلفن همراه برای مطالعات موتاه مدت یا زمانی که تلفن ثابت در دسترس نیست استفاده کنید.
  • از دستگاه های هندزفری استفاده کنید تا بتوانید موبایل را با فاصله بیشتری از بدن خود نگه دارید.خطرات امواج موبایل

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام
فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام

شما می توانید همین الان اولین مشاوره رایگان خود را رزرو کنید.

2 پاسخ

  1. سلام خسته نباشید من یک پسر۸ماهه دارم که ناغافل گوشی موبایلم که اینترنتش هم روشن بوده شب تا صبح حدود۸ساعت زیربالشت پسرم بوده امکان اسیب به مغزش هست؟لازم به پیگیری و اقدامات خاصی هست تا انجام بدم ؟خیلی نگرانم ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سلام وقت بخیر، قطعا این موضوع باید تخصصی تر پیگیری بشه ولی با یک شب بعید میدونم اتفاقی بیوفته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷