زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷

عفونت قارچی

مجله آموزشی

عفونت قارچی

فرم دریافت نوبت و ویزیت آنلاین

با سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، شما می توانید با پر کردن فرم زیر برای نوبت دهی و ویزیت آنلاین اقدام کنید.

( حداکثر تا ۲۴ ساعت با شما تماس می گیریم )

عفونت قارچی

عفونت های قارچی پوست, عفونت های پوستی هستند که Mycoses نامیده می شوند. قارچ ها در واقع انگل هایی هستند که با ارگانیزم های زنده و یا مرده زندگی می کنند.

 

عفونت قارچی پوست چیست؟

عفونت های قارچی سطحی که روی سطح خارجی پوست، مو و ناخن تاثیر می گذارند رایج و به طور کلی ملایم هستند.

اگر فردی مریض باشد یا سیستم دفاعی ضعیفی داشته باشد، قارچ ها می توانند مسائل جدی برای او ایجاد کنند. عفونت های قارچی زیرپوستی، لایه های عمیق تر پوست، درم(لایه میانی پوست)، بافت زیر جلدی و حتی استخوان را تحت تاثیر قرار می دهند. عفونت های قارچی ناخن نیز به عنوان آنیکومیکوز درماتوفیت یا tinea unguium شناخته می شوند. آنها با قارچ هایی که در پا ایجاد می شوند، مشابه هستند (عفونت های قارچی رایج که بر روی سطح خارجی پوست روی پا (کراتین) و بین انگشتان پا زندگی می کنند). هنگامی که این قارچ به ناحیه کراتین گسترش می یابد باعث ایجاد عفونت قارچی ناخن می شود.

علائم عفونت قارچی پوست چیست؟

قارچ ناخن در اصطلاح علمی با عنوان «اونیکومایکوزیس» یا «تینه‌آ» شناخته می‌شود. در مورد عفونت ناخن، اولین علامت قابل توجه، ضخیم شدن ناخن است بطوریکه هنگام پوشیدن کفش باعث ناراحتی پا می شود. ناخن های آسیب دیده به سختی کوتاه می شوند و ممکن است موجب ایجاد پارگی در جوراب شوند.  انگشت بزرگ و کوچک احتمال بیشترین آسیب را دارند، اگرچه امکان آسیب دیدن انگشتان میانی نیز وجود دارد. معمولا قارچ از لبه های انگشت آغاز می شود و منجر به تغییر رنگ منطقه ی آسب دیده به رنگ سفید و زرد می شود.

اگر عفونت ناشی از قارچ ایجاد شود، عفونت از کوتیکول آغاز شده و منجر به ایجاد تورم و قرمز شدن پوست می شود. ناخن از لبه جدا شده و نواحی به رنگ های زرد، سبز و سفید و سیاه ظاهر می شوند.  در مورد ورزشکاران هنگامی که پوست اطراف پا تحت تاثیر عفونت قارچی قرار می گیرد، معمولا مرطوب به نظر می رسد و پوست نرم شده و به راحتی نیزجدا می شود. این مورد معمولا بین انگشتان چهارم و پنجم پا به وجود آمده و به علت لایه برداری سطح پوست به رنگ سفید است و ممکن است منجر به ایجاد خارش و تحریک پوست شود اما دردناک نیست.

چه چیزی باعث عفونت های قارچی پوست می شود؟

عفونت های قارچی به دلایل مختلف ایجاد می شوند که در حالت کلی به سه دسته تقسیم می شوند. عفونت درماتوفیت ، مخمر و moulds.

عفونت درماتوفیت معمولا موجب ایجاد قارچ در ناخن می شود و عفونت های مخمر و moulds نیز منجر به تشدید قارچ ناخن می شوند.

قارچ ها معمولا در محیط های گرم و مرطوب رشد می کنند. در نتیجه اگر پا به مدت طولانی محصور و گرم و مرطوب باشد، احتمال ایجاد عفونت قارچی زیاد است. به همین دلیل احتمال ایجاد عفونت قارچی در پای ورزشکاران زیاد است و فاکتورهای مختلفی نیز مانند عفونت درماتوفیت و مخمر در ایجاد قارچ دخیل هستند. عفونت های قارچی روی پای ورزشکاران، به دلیل پخش تخم قارچ در مکان های مختلف از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

چه کسانی خطر ابتلا به عفونت های قارچی پوست را دارند؟

عفونت های قارچی معمولا در افراد مسن و یا کسانی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند ایجاد می شود. همچنین احتمال ایجاد آن در افراد دیابتی نیز زیاد است. عفونت های قارچی در کودکان نادر است. پای ورزشکاران و کسانی که در ورزشی شرکت می کنند یا افرادی که مشاغل فیزیکی دارند به علت محصور بودن در مدت زمان طولانی در معرض ابتلا در عفونت های قارچی است.

چگونه متخصص پوست عفونت های قارچی را تشخیص می دهد؟

یک متخصص پوستی از طریق معاینه فیزیکی، بررسی مدت زمان بروز بیماری و تست های آزمایشگاهی عفونت های قارچی پوست را تشخیص می دهد. قسمتی از پوست یا ناخن در منطقه ی آسیب دیده برای بررسی و ارزیابی به آزمایشگاه ارسال می شود. نتیجه بررسی آزمایشگاهی منجر به تشخیص قارچ و نوع آن می شود. نتایج آزمایشگاه ممکن است از 1 تا 5 هفته طول بکشد.

متخصص پوست چگونه عفونت های قارچی پوست را درمان می کند؟

متخصص پوست بر مبنای معاینه فیزیکی و تا زمان مشخص شدن نتیجه ی آزمایشگاهی درمان را شروع می کند که تا زمان مشخص شدن نتیجه ی آزمایشگاهی در عفونت قارچی بهبودی حاصل شود. در مورد پای ورزشکاران معمولا داروی مشخصی وجود دارد و بدون نیاز به نسخه ی پزشک قابل خریداری است. داروها معمولا در قالب کرم، ژل، لوسیون و پودر می باشند. درمان معمولا بین 1 تا 6 هفته طول می کشد.

همه ی عفونت های قارچی نیاز به درمان ندارند. اگر عفونت قارچی موجب ایجاد حس بد نشود و یا دردناک نباشد، می تواند درمان نشود اما باید از عدم پخش آن در سایر نقاط بدن و عدم انتقال به افراد دیگر اطمینان حاصل شود. اگر قارچ موجب ایجاد ناراحتی در فرد شود، اولین گزینه در قارچ ناخن که در آن کمتر از نصف ناخن آسیب دیده است، استفاده از داروهای ضد قارچی است که معمولا همراه با داروهای ضد قارچی خوراکی همراه هستند. درمان ممکن است چندین ماه طول بکشد و عوارض جانبی ناخوشایندی به همراه داشته باشد.

گاهی اوقات لیزر برای درمان عفونت قارچی ناخن پیشنهاد می شود، اما  نتایج بالینی مستلزم حمایت از این نوع روش درمان نیست.

 

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام
فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام

شما می توانید همین الان اولین مشاوره رایگان خود را رزرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷