زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷

خال برداری

مجله آموزشی

خال برداری

فرم دریافت نوبت و ویزیت آنلاین

با سلام و احترام خدمت شما دوست عزیز، شما می توانید با پر کردن فرم زیر برای نوبت دهی و ویزیت آنلاین اقدام کنید.

( حداکثر تا ۲۴ ساعت با شما تماس می گیریم )

خال برداری

خالبرداری

خال به علت تکثیر و فعالیت بیش از اندازه سلول های رنگدانه ساز (ملانوسیت) و غیررنگدانه ساز (کراتینوسیت) به اشکال، رنگ و اندازه های مختلف در صورت و بدن به وجود می آید. خال ها به نوع مادرزادی و اکتسابی تقسیم می شوند. خال های اکتسابی معمولا بی خطر هستند و در سنین بالاتر و به تدریج ظاهر می شوند. تا زمانی که شواهد و مستندات تشخیصی مبنی بر بدخیم بودن خال اکتسابی وجود نداشته باشد، اجباری برای برداشتن آن وجود ندارد. اما خال های مادرزی به ویژه خال‌هایی که قطرشان بیش از 20 سانتی‌متر است، مستعد بدخیمی هستند. این نوع خال‌ها به محض آن که وضعیت عمومی نوزاد در بدو تولد اجازه می دهد، باید از طریق جراحی برداشته شوند، اما در مورد خال‌های کوچک مادرزادی، امکان کمتری برای بدخیمی وجود دارد و در صورتی که اندازه یا شکل این خال‌ها دچار تغییراتی نشود، می‌توان از کنارشان بدون نیاز به اقدام درمانی خاصی گذشت. خال ها به دلایل مختلفی چون سابقه ژنتیک، تغییرات طبیعی هورمونی در سنین رشد، حاملگی، مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی (شیمی درمانی یا نور درمانی)، سوابق اختلالات هورمونی (کم کاری یا پرکاری تیروئید یا بیماری های داخلی متابولیک)، تماس با مواد سوزاننده و شیمیایی و تاثیر طولانی مدت نور خورشید ایجاد می شوند. اما به وجود آمدن خال، تاثیر نامطلوبی بر زیبایی پوست شما خواهد داشت. امروزه روش های مختلفی جهت خالبرداری وجود دارد که به حفظ زیبایی شما کمک خواهد کرد. در ادامه به روش های مختلف موجود برای از بین بردن علامت خال اشاره شده است.

در از بین بردن خال ابتدا پزشک متخصص باید معاینه ی دقیق برای تشخیص نوع خال انجام دهد و در صورت نداشتن عوارض جانبی قابل توجه، مجاز به برداشتن خال است. زیرا در بین خال ها برخی جزو خال های خطرناک هستند و برداشتن انها توصیه نمی شود و تشخیص این مورد بر عهده ی پزشک متخصص است.

روش های مختلفی مانند لیزر، جراحی، لایه برداری، میکرودرم ابریژن برای از بین بردن و کمرنگ کردن خال وجود دارد که با توجه به عمق و نوع خال و موارد دیگر روش مناسب انتخاب می شود. تشخیص بهترین روش برداشت خال به عهده ی پزشک متخصص است.

چه خال هایی را می توان برداشت؟

به طور کلی هر خالی که دارای یک یا چند نمای غیرمعمول بوده مانند عدم تقارن ضایعه، نامنظم بودن حاشیه و یکنواخت بودن رنگ خال یا اگر اندازه آن بیش از هفت میلی‌متر باشد باید برداشته شود. خال‌هایی که در سنین بالا به رشد خود ادامه می‌دهند یا دچار تیرگی و تغییر شکل می‌شوند را نیز باید برداشت. قبلا بعضی از پزشکان توصیه می‌کردند خال‌هایی که در معرض اصطکاک یا تحریک مداوم هستند (مثل خال‌هایی که در ناحیه ریش آقایان هستند یا در ناحیه کمربند یا آرنج قرار دارند) چون احتمال بدخیم شدن دارند باید برداشته شود که امروزه چنین اعتقادی وجود ندارد. البته بعضی خال‌ها بد منظره و ناخوشایند هستند و بیمار از لحاظ زیبایی یا به اصرار اطرافیان برای عمل جراحی خال صورت مراجعه می‌کند که برداشتن خال در این موارد باید با دقت و رعایت اصول جراحی برای باقی نماندن یا به حداقل رساندن خطر جوشگاه عمل انجام شود.

درمان با لیزر

اغلب مجامع علمی دنیا، برداشتن خال با لیزر را تایید نمی‌كنند زیرا تاثیر اشعه لیزر روی سلول‌های رنگدانه‌ساز خال در درازمدت هنوز کاملا مشخص نیست. همچنین نقص بزرگ این روش این است که نمونه‌ای برای فرستادن به آزمایشگاه آسیب‌شناسی باقی نمی‌ماند در صورتی که به عنوان یک قانون، هر بافتی از بدن به خصوص خال که برداشته می‌شود، باید برای آسیب‌شناسی به آزمایشگاه فرستاده شود.

درمان از طریق لیزر با توجه به نوع خال، عمق و وسعت آن طی یک یا چند جلسه صورت می گیرد. اگر عمق خال زیاد باشد روش های جراحی بر لیزر ترجیح داده می شوند.

با این حال، تنها خال های خاصی را می توان با لیزر برداشت. این خال ها به طور کلی بزرگ و خطرناک نیستند. بنابراین برای انتخاب درست، مشورت گرفتن از یک متخصص پوست را فراموش نکنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ” بهترین دستگاه لیزر برای برداشت خال ” مراجعه کنید.

جراحی

زمانی که پزشک شک کند خال سرطانی است. حتما مدت زمان بیشتری را برای انجام آزمایش های بیشتر صرف خواهد کرد تا بهترین روش را برای درمان انتخاب کند. قطعا خال های سرطانی نیاز به جراحی بیشتری دارند.

در این مواقع معمولا از روش بیوپسی اکسیزیون استفاده می شود. در این روش خال کاملا بریده می شود.

در این روش مقدار کمی بی‌حس کننده موضعی در اطراف خال تزریق می‌شود. سپس به همراه مقداری بافت اطراف خال بریده می شود.

بهترین روش برای از بین بردن خال جراحی است. در روش لیزر فقط رنگ فعال خال از بین می‌رود و هنوز سلول‌های خال باقی هستند. اما احتمال بازگشت خالی که با تیغ برداشته می‌شود بسیار کم است. اگر خالی پر رنگ و مودار است، معمولا روش های جراحی توصیه می شود. اما اگر اندازه خال در حد میلیمتر و مسطح باشد، از روش لیزر به جای جراحی استفاده می شود. مثلا توصیه نمی‌شود فرد خال روی گردن یا سینه را بردارد، زیرا ریسک ایجاد گوشت اضافه در این نواحی بسیار بالاست. همچنین با توجه به اینکه خال های گوشتی بزرگ هستند. جراحی می تواند یک روش مناسب برای برداشتن خال گوشتی باشد.

اگر بعد از برداشتن، خال مجددا عود کرد حتما بایستی به پزشک مراجعه کرد. احتمال اسکار (باقی ماندن جای خال) بعد از عمل خال، بستگی به مهارت پزشک و نوع ترمیم پوست بیمار دارد. برخی از افراد مستعد تشکیل پوست اضافه در محل عمل جراحی هستند و در بعضی نقاط بدن خطر تشکیل جوشگاه محل عمل بیشتر است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترین روش برداشت خال روی چشم به مقاله ” راه های از بین بردن خال روی چشم ” مراجعه کنید.

سرما درمانی

  • سرعت بالا
  • تقریبا بدون درد
  • بسیار موثر

در این روش از کرایوتراپی که سرمای شدیدی ایجاد میکند. معمولاً نیتروژن مایع، برای حذف ضایعات پوستی هدفمند از جمله خال استفاده می شود.

در این روش سلول های داخل ضایعه به طور کامل از بین می روند و توسط سیستم ایمنی بدن برداشته می شوند یا یک دلمه تشکیل می دهند و می افتند.

کرایوتراپی در درجه اول برای انجماد زگیل، برچسب های پوستی، خال های بی ضرر، لکه های خونی، کراتوز خورشیدی و لکه های خورشیدی استفاده می شود. روش بسیار سریع، تقریبا بدون درد و بسیار موثر هست. بسته به اندازه و عمق ضایعه ممکن است برای دستیابی به نتیجه مطلوب بیش از یک درمان مورد نیاز باشد.

سوالات متداول:

هزینه خال برداری چقدر است؟

هزینه برداشت خال به عوامل زیادی از جمله روشی که انتخاب می کنید، میزان تخصص پزشک بستگی دارد. همچنین هزینه برداشت خال با کوتر با بقیه روش ها متفاوت است.

آیا بعد از برداشت خال دوباره رشد می کند؟

اگر بعد از خال برداری تعدادی از سلول ها باقی بماند امکان رشد مجدد خال وجود دارد، اما احتمال این اتفاق بسیار کم است.

اگر می خواهید مطمئن شوید که خال شما دوباره رشد نمی کند، حتما از یک مرکز پوست و موی مطمعن برای این کار استفاده کنید. همچنین می تواند قبل از انجام این کار از پزشک خود برای انتخاب بهترین روش مشورت بگیرید.

خال در کدام قسمت های بدن ایجاد می شود؟

خال ها می توانند در هر جایی از بدن شما ظاهر شوند، از جمله بین انگشتان دست یا پا، روی صورت، زیر بغل و حتی زیر ناخن ها.

آیا پزشک عمومی می تواند خال را از بین ببرد؟

پزشک عمومی می‌تواند یک خال را از طریق بیوپسی اکسیزیون خارج کند، اما اگر مشکوک شود که بیمار به سرطان پوست دچار است. بیمار را به یک متخصص پوست ارجاع می‌دهد که ابزارهای بهتری برای خال برداری دارد.

آیا میتوان در خانه خال را برداشت؟

نه، قطعا به هیچ عنوان نمی شود در خانه خال برداری کرد. زیرا ممکن است منجر به خونریزی و عفونت شود.

اگر قصد خال برداری دارید حتما از یک متخصص پوست برای این کار استفاده کنید.

آیا کرم های رفع خال موثر هستند؟

استفاده از کرم های رفع خال بسیار خطرناک هستند. هر روشی که بدون تشخیص پزشک انجام شود خطرناک است، زیرا شما نمی دانید با چه نوع خالی روبرو هستید. از این رو به هیچ عنوان سر خود و یا با حرف دوستان و آشنایان از کرمی استفاده نکنید.

اگر قصد خال برداری دارید همین الان با کلینیک پوست و مو دکتر مسعود جعفری تماس بگیرید و از اولین فرصت مشاوره رایگان خود استفاده کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]

اشتراک گذاری

اشتراک گذاری

فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام
فیسبوک
توییتر
لینکدین
ایمیل
تلگرام

شما می توانید همین الان اولین مشاوره رایگان خود را رزرو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

زعفرانیه - خیابان آصف (اعجازی) - جنب بانک ملت - طبقه ۲ پلاک ۳۷