همه چیز در مورد آزلائیک اسید

 

آزلائیک اسید چیست؟

از نظر شیمیایی، آزلائیک اسید یک دی کربوکسیلیک اسید است. این ترکیب روی پوست به عنوان یک لایه­ بردار و مرطوب­ کننده موثر عمل می­کند که به بازشدن منافذ و پالایش سطح پوست کمک می­کند. اسید آزلائیک همچنین باعث کاهش چشمگیر فاکتورهای عامل حساسیت و برآمدگی در پوست می­شود و فواید آنتی اکسیدانی را به همراه دارد.

 آزلائیک را می­توان در مواد غذایی مختلفی مانند غلات، جو، گندم و چاودار به دست آورد، اما فرم آزمایشگاهی این اسید به دلیل پایداری و کارآیی بالا معمولاً در محصولات پوست استفاده می­شود.

بیشتر تحقیقات انجام شده در مورد این ماده، پیرامون محصولات موضعی با غلظت ۱۵ تا ۲۰ درصد بررسی شده ­است، اما مزایای باورنکردنی حتی در غلظت­ های پایین نیز وجود دارد.

آزلائیک اسید

 

موارد کاربرد آزلائیک اسید

آزلائیک اسید در درمان بیماری­ های شایع پوستی مانند آکنه، هایپرپیگمنتاسیون، لکه ­های پوستی، روزاسه و اسکارهای ناشی از جوش مورد استفاده قرار می­گیرد.

فواید اسید آزلائیک در محصولات مراقبت از پوست

این محصولا در غلظت ۱۰٪ یا کمتر، بسیار معدود هستند. زیرا مارک­ های بسیاری از محصولات پوستی حاوی آزلائیک اسید با غلظت ­های بالاتر استفاده می­کنند. شاید به این دلیل که اگر این ترکیب به درستی فرموله نشود، می تواند برای پوست مشکل ساز باشد.

اگر مردد هستید که آیا یک محصول مراقبت از پوست آرایشی و بهداشتی آزلائیک را انتخاب کنید یا یک نسخه با غلظت بالاتر، تحقیقات نشان داده اند که محصولات حاوی غلظت ۱۰٪  هم می­توانند بسیاری از عیوب قابل مشاهده را که برخی از ما با آن دست و پنجه نرم می­کنیم، از برآمدگی گرفته تا لکه­ های پوستی کسل کننده و ناهموار و علائم ناشی از پیری را بهبود بخشد. 

در مورد برخی از بیماری­های پوستی سرسخت یا پیشرفته بهتر است یکی از محصولات حاوی آزلائیک با غلظت بالا استفاده شود. شما و متخصص پوست و مو میتوانید در مورد اینکه آیا یک محصول اسید آزلائیک تجویز شده برای شما مناسب است یا خیر و چگونگی مصرف داروی تجویز شده صحبت کنید.

آزلائیک اسید

مقایسه اسید آزلائیک با اسیدهای آلفا هیدروکسی (AHAs) و اسید سالیسیلیک (BHA)

این سه ماده با هم شباهت دارند اما تفاوت­ های جالبی نیز دارند. اگرچه آزلائیک می­تواند پوست را در صورت فرمولاسیون صحیح، لایه ­برداری کند (دقیقاً مانند AHAs و BHA ، دامنه pH محصول دارای اهمیت است) ، اما به همان روش یا با همان سطح اثربخشی عناصری مانند گلیکولیک اسید و اسید لاکتیک (AHAs) یا اسید سالیسیلیک (BHA) لایه ­برداری نمی­کند.

از طرف دیگر، آزلائیک مزایای دیگری را ارائه می­دهد که ترکیبات AHA و BHA آنها ارائه نمی­دهند، به ویژه هنگامی که صحبت از بهبود چشمگیر مشکلات پوستی و یکنواخت کردن پوست می­شود.

هیچ دلیلی وجود ندارد که شما نتوانید از یک ترکیب عالی AHA یا BHA به همراه یک محصول حاوی آزلائیک  استفاده کنید. در حقیقت، این ترکیب می­تواند برای رفع نگرانی­ های متعدد پوستی، از آکنه گرفته تا ناهمواری رنگ پوست و چین و چروک ­های مربوط به افزایش سن ایده آل باشد.

چگونه باید از آزلائیک اسید استفاده کرد؟

این اسید در قالب محصولاتی مانند ژل، فوم و کرم ارائه می­شود. معمولاً دو بار در روز، صبح و عصر استفاده می­شود. برای یادآوری استفاده از کرم و نتیجه­ گیری بهتر، هر روز تقریباً در ساعت معینی محصول را استفاده کنید. دستورالعمل­ های موجود در نسخه پزشک خود را با دقت دنبال کنید و از پزشک یا داروساز خود بخواهید قسمت­ های نامفهوم را توضیح دهید. از آزلائیک  دقیقاً مطابق دستورالعمل استفاده کنید و بیشتر از حد تجویز پزشک از آن استفاده نکنید.

مراقب باشید که اسید آزلائیک با چشم یا دهان شما تماس پیدا نکند. اگر آزلائیک  وارد چشم شد، چشم ­ها را با آب زیادی بشویید و در صورت تحریک چشم با پزشک تماس بگیرید. فوم اسید آزلائیک قابل اشتعال است. در حین استفاده از فوم اسید آزلائیک، از آتش استفاده نکنید و سیگار نکشید.

برای استفاده از ژل، فوم یا کرم، این مراحل را دنبال کنید:

  • پوست آسیب دیده را با آب و یک صابون ملایم یا لوسیون تمیز کننده بشویید و با یک حوله نرم خشک کنید. از پزشک متخصص پوست و مو خود بخواهید که یک ماده پاک­ کننده مناسب را به شما معرفی کند. از مصرف پاک کننده­ های الکلی و حاوی مواد لایه ­بردار خودداری کنید.
  • قبل از استفاده، محصول حاوی اسید را خوب تکان دهید.
  • یک لایه نازک از ژل یا کرم را روی پوست آسیب دیده بمالید. به آرامی و کاملاً آن را بر روی پوست ماساژ دهید. یک لایه نازک از محصول را روی تمام صورت از جمله گونه ها، چانه­ ها ، پیشانی و بینی بمالید.
  • ناحیه آسیب دیده نباید با هیچ نوع بانداژ و پانسمان پوشانده شود.
  • اگر تمایل به میکاپ دارید، باید اجازه دهید محصول حاوی آزلائیک  به خوبی خشک شود.

بعد از اتمام کار، دستان خود را با صابون و آب بشویید.

آزلائیک اسید

اقدامات احتیاطی در مصرف آزلائیک اسید

  در صورت حساسیت به آزلائیک  یا سایر داروهای مشابه به پزشک و داروساز اطلاع دهید. همچنین داروهای تجویزی و بدون نسخه، ویتامین­ ها، مکمل ­های غذایی و محصولات گیاهی که مصرف می­کنید را به پزشک اطلاع دهید.

 اگر باردار هستید، قصد بارداری دارید یا شیر می­دهید و یا سابقه بیماری­ هایی چون آسم را دارید باید پزشک را در جریان قرار دهید. به علاوه باید بدانید که اسید آزلائیک ممکن است باعث ایجاد تغییر در رنگ پوست شما شود، به خصوص اگر چهره ­ای تیره دارید. در صورت مشاهده هرگونه تغییر شدید در رنگ پوست، به پزشک خود بگویید.

عوارض جانبی آزلائیک اسید

اسید آزلائیک ممکن است عوارض جانبی ایجاد کند. علائم زیر بر روی پوست حساس به آزلائیک اسید ایجاد می­شود:

  • خارش
  • سوزش
  • احساس گزیدگی
  • مور مور شدن پوست
  • حساسیت
  • خشکی بیش از حد

برخی از عوارض جانبی مانند تورم صورت، گلو، زبان، لب و چشم، بلعیدن یا تنفس مشکل و راش می­تواند جدی باشد. اگر هر یک از این علائم را تجربه کردید، استفاده از اسید آزلائیک را متوقف کنید و سریعاً با پزشک خود تماس بگیرید.

آزلائیک اسید

جمع ­بندی

برخی از ترکیبات هستند که اثر بسیار مثبتی بر روی پوست دارند و تحقیقات ثابت کرده است که این ترکیبات موجب بهبود پوست می­شوند. آزلائیک  یکی از این ترکیبات است! تحقیقات زیادی نشان داده ­اند که اسید آزلائیک می­تواند به میزان قابل توجهی لکه ­های پوستی را کاهش دهد، به محو شدن علائم بعد از آکنه و تغییر رنگ پوست کمک کند، سطح پوست را تصفیه کند و پوست را یکنواخت ­تر کند. این ترکیب حساسیت پوست را کاهش داده و با هر نوع پوست سازگار است.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد آزلائیک اسید و انجام مشاوره رایگان به کلینیک تخصصی پوست و مو و زیبایی دکتر مسعود جعفری مراجعه کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید